شما در حال مشاهده نسخه موبایل وبلاگ

آشپزخونه

هستید، برای مشاهده نسخه اصلی [اینجا] کلیک کنید.

میرزا قاسمی

میرزا قاسمی با بادمجان کبابی، تخم مرغ و گوجه و همراه همیشگی غذاهای شمالی یعنی سیر تهیه می‌شود. این غذا به خاطر داشتن تخم مرغ یک غذای کامل به حساب می‌آید.

طرز تهیه میرزا قاسمی - دستور پخت اول

مواد لازم

- بادمجان = 5 عدد متوسط
- گوجه فرنگی تازه = 2 عدد
- سیر = یک بوته
- تخم مرغ = 2 عدد
- روغن و فلفل و نمک = به مقدار لازم

طرز تهیه

در ابتدا بادمجان ها را کباب می کنیم ( شما می توانید بادمجان ها را داخل فر و یا روی آتش کباب کنید ) سپس پوست آنها را کنده و سرهای بادمجان ها را جدا می کنیم ؛ پس از آن بادمجان ها را ساطوری می نماییم .
حال نوبت به گوجه ها می رسد ؛ گوجه فرنگی ها را در آب جوش ریخته و پوست آنها را میگیریم و سپس خرد می کنیم.
سیر را کوبیده و داخل روغن داغ که از قبل درتابه و روی اجاق آماده شده است میریزیم تا کمی سیر ها سرخ شود.
سپس بادمجان ها و گوجه های آماده شده را به همان تابه اضافه کرده و سرخ می کنیم ؛ این کار را تا زمانی که آب آنها کشیده شده و کمی روغن بیافتد ادامه می دهیم.
حال کمی نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم و مایه را در یک طرف تابه قرار می دهیم و در طرف دیگر خالی تابه تخم مرغ ها را شکسته و مخلوط می کنیم و انقدر هم می زنیم تا بسته شده و سرخ شود
بعد بادمجان ها و تخم مرغ ها (یعنی تمام محتویات تابه) را با هم مخلوط می کنیم.
میرزا قاسمی ما آماده شده و می توانید آنرا در دیس کشیده و سرو کنید.

میرزا قاسمی

طرز تهیه میرزا قاسمی - دستور پخت دوم

مواد لازم

- بادمجان شرین و قلمی = 4 عدد
- سیر تازه = 1 بوته و اگر تازه نیود نصف بوته
- گوجه فرنگی تازه و رنده شده = 5 عدد متوسط
- رب گوجه فرنگی = 1/2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل = به میزان لازم
- لیمو ترش = 1 عددد
- تخم مرغ = 4 عدد
- زرد چوبه = 1 قاشق چای خوری پر

طرز تهیه

ابتدا بادمجان ها را کباب کنید ( تا زمانی که پوست بادمجان ها ذغال نشود میبایست روی آتش بماند و اگر یک سیخ چوبی به بادمجان ها بزنیم به راحتی داخل بادمجان فرو رود) بعد از این عمل بادمجان ها را کنار گذاشته تا سرد شوند.
گوجه را رنده کرده و سیر را ساطوری کنید ؛ سپس 1 استکان روغن زیتون داخل تابه بریزید و تا حدی که روغن زیاد داغ نشود تابه را روی شعله بگذارید بماند ؛ سپس سیر ساطوری و زردچوبه را به روغن اضافه کنید و 10 ثانیه با شعله متوسط تفت بدهید.
بلافاصله بادمجان ها را که پوست کنده و ساطوری شده اند را به مواد اضافه کنید. سپس 1 دقیقه تفت بدهید و بعد از آن پوره گوجه را به مواد اضافه کنید و درب تابه را گذاشته و شعله اجاق را کمی پایین بیاورید و اجازه بدهید تا آب مواد کشیده شود.
سپس آب لیمو و رب را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید و در آخر نمک و فلفل را اضافه کنید.
حال نوبت تخم مرغ ها است که البته توجه کنید تخم مرغ ها را روی مواد شکسته و بدون این که هم بزنید درب تابه را گذاشته و شعله کم کنید تا تخم مرغ ها نیز بسته شود .
بعد از پختن کامل تخم مرغ ها ؛ آنها را تکه تکه کنید و میرزا قاسمی را هم بزنید.
میرزا قاسمی هم اکنون آماده است.

نکات تکمیلی در مورد میرزا قاسمی

میرزا قاسمی جزو غذای محلی - گیلانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 15دقیقه میباشد .
میرزا قاسمی را می توانید در وعده نهار - میان وعده - شام - پیش غذا - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد

منبع:گیل هایپر

دستور تهیه نان شیرمال خانگی

مواد لازم برای تهیه نان شیرمال :

  • زرده تخم مرغ :2 عدد
  • آرد الک شده :6-5 فنجان
  • شیر :1 فنجان
  • روغن :2/3 فنجان
  • شکر :2/3 فنجان
  • خمیر مایه :1 قاشق سوپخوری
  • نمک :1 قاشق چایخوری
  • آب ولرم :به مقدار کافی
  • زنجبیل در صورت تمایل :1 قاشق چایخوری
  • کنجد :1/3 فنجان
  • کره :کمی

نان شیرمال ترد و خوشمزه

طرز تهیه نان شیرمال :

خمیر مایه را با یک قاشق مربا خوری شکر ، در آب ولرم حل کنید و بگذارید تا 10 دقیقه ای بماند و به اصطلاح به عمل بیاید.

آرد را هم با بقیه شکر ، روغن ، زرده تخم مرغ ، نمک و اگر دوست داشتید کمی زنجبیل مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا ترکیب شوند. خمیر مایه به عمل آمده را به همراه شیر به مخلوط آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خمیر یکدستی به وجود بیاید.

5 تا 6 دقیقه خمیر را خوب ورز دهید تا کاملا نرم شود. (این خمیر کمی چسبندگی دارد که نیاز به اضافه کردن آرد ندارد)بعد خمیر را به 4 تا 6 قسمت تقسیم کنید و به حالت گلوله در بیاورید.

خمیر را در سینی چرب شده ای قرار دهید و روی آن را بپوشانید و بگذارید تا استراحت کند و حجمش دو برابر شود.

بعد از پف کردن خمیر ها، آنها را با وردنه به قطر یک و نیم سانتی متر پهن و به شکل بیضی در بیاورید.

خمیر ها را داخل سینی چرب شده قرار دهید و با قالب های دایره ای شکل روی خمیر را طرح دهید.

با کمک یک قلمو زرده تخم مرغ را با کنجد روی خمیر بمالید.

فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت یا 175 درجه سانتی گراد روشن کنید تا خوب گرم شود .سپس سینی شیرمال را در طبقه وسط فر قرار دهید تا نان به مدت 15 دقیقه پخته شود.

بعد از پخته شدن و سرد شدن نان شیرمالها ، کره را روی نان ها بمالید تا براق و نرم شوند.نان ها را داخل نایلون بگذارید تا خشک نشود.

اطلاعات بیشتر : نان شیر مال

نکات تکمیلی در مورد نان شیرمال

نان شیرمال جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد.
نان شیرمال را می توانید در وعده میان وعده – سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد.

طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

دستور تهیه ترشی بادمجان شکم پر

ترشی بادمجان شکم پر یکی از ترشی های خوش طمع است که طرز تهیه ای بسیار ساده دارد و مواد اولیه آن همیشه و در تمام فصول در دسترس می باشد.

مواد لازم:

بادمجان قلمی 1 کیلوگرم (بادمجان ها نباید زیاد تپل باشند و بادمجان دلمه ای برای این ترشی مناسب نیست)

سرکه به مقدار لازم

سیر 250 گرم

هویچ 200 گرم

سبزی ترشی نعناع و ترخون و.. به مقدار لازم

فلفل سبز 50 گرم

طرز تهیه:

ابتدا موادی که قرار است داخل شکم بادمجان ها را با آن پر کنیم یعنی فلفل, هویج, سیر و سبزی را خرد کرده و با هم مخلوط می کنیم. بادمجان ها را با دادن یک برش عمودی و باز کردن شکم آنها در داخل سرکه به مدت 5 الی 7 دقیقه می پزیم و بعد از پختن آنها را از سرکه بیرون آورده و اجازه می دهیم تا خوب سرد شوند و سپس شکم بادجان ها را با موادی که از قبل خرد و مخلوط کرده ایم پر می کنیم. بادمجان های شکم پر را درون ظرف مورد نظر ریخته و سرکه را به آن اظافه می نیم به اندازه ای که سرکه تا اندازه ی بالاتر از بادجان ها باشد, در ظرف را خوب می بندیم و بعد از 10 الی 12 روز ترشی قابل خوردن است.

نکات تکمیلی در مورد بادمجان

بادمجان جزو ترشیجات و شور میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 45 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 10 دقیقه میباشد .
بادمجان را می توانید در وعده دسر – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .


منبع : ashpaazi

طرز تهیه نان بازلاما

مواد لازم نان بازلاما:

آرد : 6 لیوان
خمیر مایه خشک (5گرم یا یک قاشق غذاخوری سرصاف) : نصف پاکت
نمک : 1قاشق مربا خوری
آب : به اندازه نیاز
جعفری و روغن زیتون : برای روی نان

طرز تهیه نان بازلاما ترکیه‌ای بدون نیاز به فر - کتاب کاله

دستور نان بازلاما:

آرد ،خمیر مایه و نمک را در کاسه ای با هم مخلوط کنید و کم کم به آنها آب ولرم اضافه کنید تا مواد آرد خمیر شوند.
سپس روی خمیر را بپوشانید و خمیر را به مدت نیم ساعت استراحت دهید.بعد از اینکه خمیر پف کرد از آن بردارید و به شکل پند چانه گرددر آوردید و به مدت 10 دقیقه مجددا آن را استراحت دهید.

خمیر ها را بعد از استراحت دوم روی سطح کارتان بچینید و با کمک وردنه آن را پهن کنید و در تابه ای که روی گاز داغ شده دو طرف آنها را بپزید و سرخ کنید.

روغن زیتون و جعفری خیلی ریز شده را با هم ترکیب کنید و با برس بر روی نان های پخته شده بکشید و سرو کنید.

منبع: prepare.food

نکات مهم و کلیدی در تهیه “بستنی وانیلی”

بستنی ها دسر های پر طرفداری هستند که خوردن آن برای همه افراد بخصوص کودکان بسیار دلچسب است. شاید فک کنید که بستنی مخصوص فصل تابستان است ولی بستنی در روز های برفی هم طرفداران خاص خود را دارد و همیشه بساط بستنی فروش ها در همه ی فصل های سال به راه است.در بین این همه طعم های بستنی میتوان به بستنی وانیلی اشاره کرد که بسیار خوشمزه و خوش عطر و طعم است.


مواد لازم بستنی وانیلی :

  • زرده تخم مرغ : 18 عدد
  • خامه سفت :4 پیمانه
  • مخلوط مساوی از شیر و خامه :4 پیمانه
  • شکر :½1 پیمانه
  • وانیل :به مقدار کم
بستنی وانیلی

بستنی وانیلی

طرز تهیه بستنی وانیلی :

برای درست کردن بستنی وانیلی ابتدا یک ظرف بزرگ استیل را از قبل داخل فریزر قرار دهید و صبر کنید تا ظرف کاملا یخ شود.

داخل ظرفی دیگر شیر و خامه را با مقداری وانیل مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا فقط گرم شوند

سپس شکر و تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و بعد هم زدن این دو مخلوط ، نیمی از مخلوط کرم خامه را به آن اضافه کنید وخوب هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.سپس بقیه خامه گرم شده را اضافه کنید و مجددا روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند.مواد را روی حرارت انقدر هم بزنید تا چیزی روی قاشق نمناند و سر بخورد.

تهیه بستنی وانیلی

در این مرحله ظرفی را که داخلش فریزر قرار دادیم در می آوریم و داخل آن مقداری یخ میریزیم و از آب پر می کنیم.

کاسه کوچک دیگری را داخل کاسه یخ و آب میگذاریم و مخلوط بستنی را داخل آن میریزیم و هم میزنیم

آنقدر هم میزنیم تا بستنی فرم بگیرد.اگر هم دستگله بستی ساز دارید میتوانید مواد خامه ای حرارت داده را داخلش بریزید و بستنی را تهیه کنید.

نکات تکمیلی در مورد بستنی وانیلی

بستنی وانیلی جزو دسر - انواع بستنی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و
بستنی وانیلی را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .

روش درست کردن تیرامیسو

تیرامیسو یک دسر مدرن ایتالیایی است و از زمانی که در دهه 50 اختراع شد همه را شیفته خود کرده است.این دسر خوشمزه طرز تهیه چندان سختی ندارد و با کمی مهارت قابل درست کردن است و بسیار دلچسب است.

طرز تهیه تیرامیسو دسر خوشمزه ایتالیایی مرحله به مرحله

دسر تیرامیسو حاوی شکر است که خوب باعث مشکلاتی برای کسانی که به اضافه وزن خود توجه میکنند و یا مشکلات دیگر دارند. به همین دلیل پیشنهاد میشود بجای شکر از عسل استفاده کنند.و نیز از شکلات هایی که تیره تر هستند و درصد کاکائویی بالای هستند.

مواد اولیه تیرامیسو :

“فلافل”
“آش دندونی”
طرز تهیه قیمه نثار
پنیر ماسکار پونه ، قهوه ، پودر کاکائو ،بسکویت لیدی فینگر و یا دیگر بسکویت های دیگر

مواد لازم برای 6 نفر

4 عدد تخم مرغ
نصف فنجان شکر ( 100 گرم )
3 / 4 فنجان قهوه ( 180 میلی لیتر )
پودر کاکائو ( برای چشیدن )
4 پیمانه پنیر ماسکارپونه( 400 گرم )
2 فنجان شکلات تیره رنده شده ( 200 گرم )
1 بسته بزرگ بسکویت لیدی فینگر( 200 گرم )

طرز تهیه تیرامیسو
برای شروع ابتدا قهوه را درست کنید و بگذارید تا سرد شود. بجای قهوه میتوانید از کافی میکس هم استفاده کنید.

سپس زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و ابتدا سفیده را بزنید تا پف کند.
بعد در ظرفی دیگر زرده ها ی تخم را با شکر هم بزنید تا کرمی رنگ شوند. سپس پنیر خامه ای را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.بعد سفیده تخم مرغ را به آن اضافه کنید و با قاشق به صورت دورانی هم بزنید.
در یک ظرف مستطیل شکل که البته میتوانید از ظرف های دیگر هم استفاده کنید ولی در ان صورت باید بیسکوییت ها را ببریدو کمی سخت تر میشود .

حالا یک لایه از کف ظرف را با بیسکوئیت ها بپوشانید و قبل از چیدن باید بیسکوئیت ها در قهوه خیس بخورند.

روی بیسکویت ها را با یک لایه کرم ماسکارپونه بپوشانید و مقداری از شکلات رنده شده را روی آن بریزید.
سپس یک لایه دیگر از بیسکویت ها را روی مواد بچینید و بعد کرم ماسکارپونه و روی کرم ، شکلات رنده شده اضافه کنید.

این لایه ها ا تا تمام شدن کل مواد ادامه دهید و در آخر، روی آن پودر کاکائو بریزید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و بگذارید حداقل سه تا 4 ساعت در یخچال بماند.در اصل تیرامیسو هر چه بیشتر در یخچال بماند خوشمزه تر میشود.

نکات ویژه:
برای اینکه بیسکوئیت ها له و خمیری نشوند میتوانید قهوه را با قلمو روی آنها بکشید.

تیرامیسو هر چه سفت تر شود خوشمزه تر خواهد بود پس اگر زمان دارید ، اجازه دهید 24 ساعت در یخچال بماند.

قنادی ها معمولا تیرامیسو ها را با خامه درست می کنند و برای همین طعم آنها کمی متفاوت است.

تیرامیسو را در کنار یک فنجان قهوه و یا چای و همچنین با یک لیوان آب میوه میل کنید.

نکات تکمیلی در مورد تیرامیسو
تیرامیسو جزو دسرهای مدرن میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 6 ساعت و و 20دقیقه
تیرامیسو را می توانید در وعده میان وعده – دسر – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

منبع:cookway

دسر‌های شکلاتی

دسرهای از هر نوع که باشند همیشه پرطرفدار و محبوب هستند.بخصوص دسرهای شکلاتی که محبوبیتش دو چندان است و گاهی با انواع میوه ها ترکیب میشود و سرد سرو میشود گاهی هم همراه بیسکوییت و کیک پخته می‌شود.

در این مطلب با دسر‌های شکلاتی که دستور تهیه ساده‌ تری دارند آشنا شوید.

مواد لازم برای دسر شکلاتی

شکلات تخته ای 250 گرم

خامه 300 گرم

شیر 4 پیمانه

پودر ژلاتین 3 قاشق سوپخوری

طرز تهیه دسر شکلاتی

دسز ها همیشه در سفره های پذیرایی چشم نوازند و برای همین بهتر است چند مدل از آنها را یاد بگیریم تا کد بانو بودن خودمان را به رخ بقیه بکشیم

در این مطلب ما را همراهی کنید تا شما را با چند مدل دسر خوشمزه آشنا کنیم.

داخل قابلمه ای شیر را ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کمی گرم شود، بعد شکلات تخته ای خرد شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا شکلات آب شود. بعد از آب شدن شکلات ها خامه را اضافه کنید.

سپس به دنبال آن پودر ژلاتین را اضافه کنید.

وقتی همه مواد را خوب هم زدید ،حرارت را خاموش کنید تا مواد نجوشند.

سپس مواد را از صافی رد کنید و بگذارید تا کمی خنک شود.

قالب های مورد نظر را چرب کنیسد و مواد دسر را داخل آن بریزید و در یخچال قرار دهید تا بسته شود.

سپس با خامه دسر ها را تزیین کنید.

منبع : my23.food

دستور تهیه مربای تمشک

تمشک از میوه های خوشمزه و پرخاصیت فصل تابستان است که میتوان آن را برای تزیین انواع کیک ها و دسر ها استفاده کرد. علاوه بر زمان استفاده تازه از آن میتوان ، از تمشک مربا و یا مارمالا خوشمزه و خوش طعمی را میتوان ذرست کرد که بسیار لذیذ است.


طرز تهیه مربای تمشک:

برای درست کردن “مربای تمشک” خوشمزه ابتدا شکر را با آب درون یه قابلمه لعابی بریزید و بگذارید تا قوام بیاد. سپس تمشک را به شکر قوام آمده اضافه کنید.

مربای تمشک

مواد لازم مربای تمشک

  • 5 لیوان تمشک
  • 7 لیوان شکر
  • تقریبا دو لیوان آب
  • آبلیمو

طرز تهیه مربای تمشک:

تمشک ها را ابتدا بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن برود.

سپس آنها را داخل قابلمه ای بریزید و شکر را روی آن بپاشید.

قابلمه را در یخچال قرار دهید تا چند ساعت بماند و شکر به خورد تمشک ها برود.

بعد از حدود 7 تا 8 ساعت 2 لیوان آب را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

وقتی مربا به غلظت رسید شعله را خاموش کنید و آبلیمو را اضافه نمایید.

آبلیمو باعث میشود مربا کپک نزند.

مربا را داخل شیشه های تمیز بریزید و بگذارید تا خنک شوند. سپس در آن را محکم ببندید و در یخچال نگهدارید.

طعم ترش و ملس مربای تمشک در کنار خامه ، کره و نان در وعده های صبحانه بسیار دلچسب است .

مربا را به مدت یکسال میتوانید در یخچال نگهداری کنید.

منبع: matbakhman

طرز تهیه شیر برنج

دستور تهیه شیر برنج

شیر برنج یک دسر خوشمزه و مقوی است که بیشتر در ماه رمضان بر روی سفرهای ایرانی چشم نوازی میکند .این دسرخوشمزه که از ترکیب برنج نیمه دانه و شیر و گلاب تهیه میشود بسیار پرخاصیت و سیر کننده است و منبع غنی کلسیم و ویتامین B است.شیربرنج بیشتر به صورت سرد سرو میشود و برای کودکان هم وعده غذایی مناسبی است.

طرز تهیه شیر برنج


مواد لازم برای شیر برنج

    • برنج نیمه دانه 2 پیمانه
    • شیر 8 پیمانه
    • شکر 1/2 پیمانه
    • گلاب 1/2 پیمانه
    • هل 1/2 قاشق چایخوری

    طرز تهیه شیر برنج

    دستپخت20 : برنج نیم دانه را از شب قبل بشویید و خیس دهید.پس از خیس خوردن برنج در هنگام پخت دو لیوان آب در قابلمه ای بریزید و برنج را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی که برنج بجوشد و آب آن به نصف رسید ، شیر را افزوده و اجازه دهید بجوشد،وقتی برنج خوب پخته و غلیظ شد گلاب را اضافه کنید و قابلمه را از روی شعله بردارید.

    شیر برنج را در ظرف های مورد نظرتان بکشید و به سلیقه خودتان تزئین کنید.

    نکات کلیدی در طرز تهیه شیر برنج :

    برای اینکه به شیر برنجتان عطر و طعم بی نظیری بدهیددر مرحله آخر جا افتادن شیر برنج،به آن کمی گلاب اضافه کنید .

    برای خوشمزه تر شدن شیر برنج ، خلال پسته و بادام را از شب قبل در گلاب و شکر خیس دهید تا مزه تلخی خلال ها گرفته شود.

    در صورت تهیه شیر برنج با شیره یا مربای گل از اضافه کردن شکر خودداری نماید.

    اگر بخواهید شیر برنج را به عنوان دسر تهیه کنید، باید اجازه دهید آب آن کاملا بخار شده و غلیظ تر از همیشه درست شود. سپس آن را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و با پشت قاشق آن را فشار دهید و اجازه دهید چند ساعتی داخل یخچال بماند تا سفت شود.

    خورش غوره بامیه

    قیمه نثار

    یکی از ملزومات تهیه شیر برنج استفاده از برنج ایرانی مرغوب و با کیفیت است.

    با توجه به ذائقه و سلیقه تان میتوانید شیر برنج را با عسل و یا شکر سرو کنید.

    برای طبخ شیر برنج باید دانه های برنج خوب از هم باز شوند و با شیر و زمان کافی پخته شوند.

    در تبریز شیر برنج را با مربای گل محمدی که عطر و مزه فوق العاده ای دارد سرو میکنند.همچنین بعضی ها آن را با شیره انگور میل میکنند.

    زمان اضافه کردن شیر حرارت را بالا ببرید و شیر جوشید حرارت را متوسط کنید. همچنین درحین پخت درب قابلمه را باز نگه دارید تا شیربرنج سر نرود .

    برای تهیه شیر برنج زعفرانی همراه گلاب و شکر مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.

    اگر می خواهید شیر برنج را با خامه تهیه کنید یک پیمانه از شیر را کم کنید و بجای آن یک پیمانه خامه بریزید.

    نبات را میتوانید در مقداری آب حل کنید و جایگزین شکر کنید.

    شیر برنج را میتوانید به عنوان پیش غذا به صورت گرم و یا به عنوان دسری سرد مصرف کنید.

    برای اینکه شیربرنج علاوه بر خواص بالا طعم مطبوعی بدهد در هنگام جوشیدن شیر به آن یکی دو عدد چوب دارچین اضافه کنید.

    برای تهیه شیر برنج حتماً از برنج نیم دانه استفاده کنید و یا با پشت قاشق برنج ها را له کنید.


    طرز تهیه و آموزش نان خرما پیچ

    مواد لازم :

    خمیر

    شکر یک هشتم پیمانه

    آب نصف لیوان

    خمیر مایه نصف قاشق سوپ خوری

    روغن مایع 15 گرم

    تخم مرغ یک عدد

    نمک نصف قاشق چای خوری

    آرد حدود 190 گرم

    مواد میانی ::

    خرما 25 عدد

    آب یک چهارم پیمانه

    کره 1 قاشق سوپ خوری

    دارچین 1 قاشق سوپ خوری

    طرز تهیه :

    در ابتدا باید خمیر آماده کنید.

    یک قاشق چای خوری از شکر رو با آب ولرم و خمیر مایه رو تو یه کاسه بریزید و مخلوط کنید و بذارید تا خمیر مایع فعال بشه .

    بقیه ی شکر و و سفید تخم مرغ و روغن رو با هم مخلوط می کنیم و با چنگال می زنیم تا از حالت لختی در بیاد و صاف بشه .

    بعد خمیر مایه رو اضافه می کنید و هم می زنیم .

    بعد آرد رو کم کم اضافه می کنیم . اونقدر آرد اضافه کنید که خمیر نرم بشه و به دست نچسبد.

    بعد میذارید تو همون ظرف بمونه ، روش رو با انگشت چند تا سوراخ کنید و روش رو یه دستمال حوله ای بذارید و بذارید بمونه تا حجمش دو برابر بشه .

    تقریبا یک ساعت گذاشتم موند ، البته تو فضای باز آشپزخونه باشه ها ، تو یخچال نذارید .

    همونجور که اون خمیرتون داره استراحت می کنه مواد میانی رو درست کنید …

    هسته ی خرما ها رو در بیارید.

    بعد با یک چهارم پیمانه آبی که داشتید میذارید روی گاز تا نرم بشه و له بشه و مثلِ خمیر شه …

    بعد از رو حرارت بردارید و کره و دارچین رو بهش اضافه کنید و حسابی مخلوط کنید تا یه خمیر یکدست بدست بیاد .

    حالا بعد از یک ساعتِ دو تا مدل میتونید بپیچید

    مدل اول : خمیرتون رو کاملا باز کنید و روی سطح کارآرد پاشی کنید.

    خمیر را طوری باز کنید که که گرد شود. ، اگه نشد هم میتونید آخرش با چاقو یه کمی حالت گرد بهش بدید

    بعد روی هر تیکه از مواد میانی که دارید بریزید و یه کمی پهن کنید ، بعد از تهِ مثلث شروع کنید به رول کردن تا برسید به آخرش .

    بعد که همشو تو سینی فر چیدید ، میذارید نیم ساعت تو فضای آشپزخونه استراحت کنه .

    15 دقیقه که از استراحتش گذشت ، فر رو رو 180 درجه بذارید که گرم شه …

    بعد که نیم ساعت تمام شد ، اون زرده ای که داشتید رو روی شیرینی ها بمالید و بذارید تو فر .

    بعد از 15 دقیقه، سینی فر رو در بیارید و بذارید همونجوری تو فضای آشپزخونه یه کمی خنک بشه ، بعد تو ظرف بچینید

    روش دوم:

    خمیرتون رو روی یه سطح باز کنید ، خیلی باز کنیدا ! یعنی تا اونجایی که میشه ، البته روی سطحی که می خواید کار کنید آرد بپاشید که نچسبه .

    من آردم تمام شده بود و خمیرم یه کمی چسبناک شد ، کار باهاش سخت بود ، البته مزه ی نهایی تغییری نمی کنه .

    خمیر رو که پهن کردید ، مایه ی میانی رو روی خمیر پهن کنید ، همه جاش پهن بشه ، لازم نیست قطرِ مایه ی میانی خیلی زیاد باشه ، در حدی که فقط خمیر خالی نباشه پوشونده بشه .

    بعد خمیر رو دو لایه می کنید ، یعنی یه طرفشو بگیرید و بیارید رو طرف دیگه ی خمیر

    بعد برش بزنید و لول کنید و گرد کنید و یا هر مدلی که دوست دارید.

    بعد که همشو تو سینی فر چیدید ، میذارید نیم ساعت تو فضای آشپزخونه استراحت کنه .

    15 دقیقه که از استراحتش گذشت ، فر رو رو 180 درجه بذارید که گرم شود.

    بعد که نیم ساعت که تمام شد ،اون زرده ای که داشتید رو ی رول ها بزنید و به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید تا آماده شود.

    منبع: ashpaz

    1234
    last