طرز تهیه شیر برنج
دستور تهیه شیر برنج
شیر برنج یک دسر خوشمزه و مقوی است که بیشتر در ماه رمضان بر روی سفرهای ایرانی چشم نوازی میکند .این دسرخوشمزه که از ترکیب برنج نیمه دانه و شیر و گلاب تهیه میشود بسیار پرخاصیت و سیر کننده است و منبع غنی کلسیم و ویتامین B است.شیربرنج بیشتر به صورت سرد سرو میشود و برای کودکان هم وعده غذایی مناسبی است.
مواد لازم برای شیر برنج
- برنج نیمه دانه 2 پیمانه
- شیر 8 پیمانه
- شکر 1/2 پیمانه
- گلاب 1/2 پیمانه
- هل 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه شیر برنج
دستپخت20 : برنج نیم دانه را از شب قبل بشویید و خیس دهید.پس از خیس خوردن برنج در هنگام پخت دو لیوان آب در قابلمه ای بریزید و برنج را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی که برنج بجوشد و آب آن به نصف رسید ، شیر را افزوده و اجازه دهید بجوشد،وقتی برنج خوب پخته و غلیظ شد گلاب را اضافه کنید و قابلمه را از روی شعله بردارید.
شیر برنج را در ظرف های مورد نظرتان بکشید و به سلیقه خودتان تزئین کنید.
نکات کلیدی در طرز تهیه شیر برنج :
برای اینکه به شیر برنجتان عطر و طعم بی نظیری بدهیددر مرحله آخر جا افتادن شیر برنج،به آن کمی گلاب اضافه کنید .
برای خوشمزه تر شدن شیر برنج ، خلال پسته و بادام را از شب قبل در گلاب و شکر خیس دهید تا مزه تلخی خلال ها گرفته شود.
در صورت تهیه شیر برنج با شیره یا مربای گل از اضافه کردن شکر خودداری نماید.
اگر بخواهید شیر برنج را به عنوان دسر تهیه کنید، باید اجازه دهید آب آن کاملا بخار شده و غلیظ تر از همیشه درست شود. سپس آن را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و با پشت قاشق آن را فشار دهید و اجازه دهید چند ساعتی داخل یخچال بماند تا سفت شود.
یکی از ملزومات تهیه شیر برنج استفاده از برنج ایرانی مرغوب و با کیفیت است.
با توجه به ذائقه و سلیقه تان میتوانید شیر برنج را با عسل و یا شکر سرو کنید.
برای طبخ شیر برنج باید دانه های برنج خوب از هم باز شوند و با شیر و زمان کافی پخته شوند.
در تبریز شیر برنج را با مربای گل محمدی که عطر و مزه فوق العاده ای دارد سرو میکنند.همچنین بعضی ها آن را با شیره انگور میل میکنند.
زمان اضافه کردن شیر حرارت را بالا ببرید و شیر جوشید حرارت را متوسط کنید. همچنین درحین پخت درب قابلمه را باز نگه دارید تا شیربرنج سر نرود .
برای تهیه شیر برنج زعفرانی همراه گلاب و شکر مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.
اگر می خواهید شیر برنج را با خامه تهیه کنید یک پیمانه از شیر را کم کنید و بجای آن یک پیمانه خامه بریزید.
نبات را میتوانید در مقداری آب حل کنید و جایگزین شکر کنید.
شیر برنج را میتوانید به عنوان پیش غذا به صورت گرم و یا به عنوان دسری سرد مصرف کنید.
برای اینکه شیربرنج علاوه بر خواص بالا طعم مطبوعی بدهد در هنگام جوشیدن شیر به آن یکی دو عدد چوب دارچین اضافه کنید.
برای تهیه شیر برنج حتماً از برنج نیم دانه استفاده کنید و یا با پشت قاشق برنج ها را له کنید.
[ بازدید : 147 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]